Филми » Филми драма » Mal dia para pescar

Mal dia para pescar

Лош ден за риболов / Mal dia para pescar

Mal dia para pescar
SD 480
Година: 2009
Държава: Испания
Режисьор: Алваро Брехнер
Времетраене: 1 ч. 42 мин.
Български дублаж: Не
Филмът предлага необичаен поглед към темата за остаряващите аутсайдери. Орсини (за която актьорът Гари Пикер е удостоен с наградата Мар дел Плата’09) е импресарио, който пристига в малко латино-американско градче в компанията на германския шампион по борба Якоб ван Опен.

Целта на Орсини е да навие зяпачите да се включат в дуел с шампиона и всеки смелчага, който успее да го повали за 3 минути, да му донесе по хиляда долара. Планът на двамата мъже обаче е заплашен от провал, когато местна красавица (Антонела Коста) предлага в дуела да се включи съпругът й – здравеняк, побойник с лошо пиянство.

Изпълнен с остроумен хумор, филмът „Лош ден за риболов” е създаден по мотиви от разказа на Хуан Карлос Онети. Амбициозният дебют на уругвайския режисьор Алваро Брехнер е създаден в традицията на черния филм и бе определен от филмовите критици по света като ретро вариант на „Кечистът”, съчетаващ похватите на братята Коен и на мексиканския режисьор Артуро Рапщайн. „Лощ ден за риболов” е носител на наградата „Свободен дух”, връчена на режисьора на Варшавския фестивал миналата година.

Награди и номинации
Мар де ла плата ’09 – Актьор (Гари Пикер); Варшава ’09 – Наградата „Свободен дух”; Лима ’09 – Сценарий
Mal dia para pescar
Ad1 Ad2

Филми онлайн Филми драма / Комедия. Mal dia para pescar

Плейъри Помощ
player_cover
0
1
1