FilmiFen » Комедия » Modern Times / Модерни времена (1936)

Modern Times / Модерни времена (1936)

Гледай онлайн - Modern Times / Модерни времена (1936)

Modern Times / Модерни времена (1936)
SD 360
Жанр: Комедия
Година: 1936
Държава: САЩ
Режисьор: Чарли Чаплин
В ролите: Чарли Чаплин, Полет Годар, Глория Де Хейвън, Алан Гарсия, Хенри Бергман, Тини Сендфорд и др.
Времетраене: 87 мин.
Български дублаж: Не
Човекът срещу машината! А победител е всеки фен на комедията, в която Скитника на Чарли Чаплин се сблъсква с монтажния конвейр в класическия филм, включен през 1998 от Американския Филмов Институт в списъка на 100-те най-велики американски кинопроизведения. Малкият Скитник е насочил остроумието си срещу завод, в който „чаркове" като хората, захранващи машините скоро ще имат само 15 минути за собствения си обяд.

Изритан сред безработните, той се сдружава с бездомна жена (Полет Годар) в търсене на щастие и пари, но като нощен пазач на ролкови кънки, пеещ сервитьор, затворник.. се сблъсква само с нови проблеми. Накрая, докато Скитника и бездомницата навлизат ръка за ръка в несигурното бъдеще, ние вече знаем, че те не са открили нито щастието, нито парите, но - което е по-важно, са се намерили един друг.

„Модерни времена“ (1936) е квазиням филм, режисиран и продуциран от Чарли Чаплин, който също е автор на сценария, композитор на музиката, и изпълнител на главната роля. Появил се девет години след първите озвучени филми, “Модерни времена” е последният пълнометражен ням филм на Чаплин. Наричат го “квазиням”, тъй като, макар че в него не присъства сихронизиран гласов диалог, гласове и звуци се произвеждат от машини (например, машината за хранене), телевизионни екрани (големият екран, тип Big Brother, който предхожда книгата на Оруел “1984”).

Онлайн филми Комедия. Modern Times / Модерни времена (1936)

Плейъри Помощ
default
9
7
-2
Филми от други категории
Рейтинг 0.3
SD 480
Рейтинг 0.4
SD 480
Рейтинг 1
SD 360