FilmiFen » Комедия » A Midsummer Night's Sex Comedy / Секс комедия в лятна нощ (1982)

A Midsummer Night's Sex Comedy / Секс комедия в лятна нощ (1982)

Гледай онлайн - A Midsummer Night's Sex Comedy / Секс комедия в лятна нощ (1982)

A Midsummer Night's Sex Comedy / Секс комедия в лятна нощ (1982)
SD 480
Жанр: Комедия
Година: 1892
Държава: САЩ
Режисьор: Уди Алън
В ролите: Уди Алън, Мия Фароу, Мери Стийнбъргън, Тони Робъртс, Хосе Ферер, Джули Хагърти, Майкъл Хигинс, Адам Редфийлд и др.
Времетраене: 88 мин.
Български дублаж: Не
Андрю (Уди Алън) е брокер от Уолстрийт и ексцентричен изобретател, и неговата съпруга Ейдриън (Мери Стийнбъргън) организират сватбено тържество за Ариел и Лиополд (Хосе Ферер) в своята вила в провинцията.

През същия този уикенд пристига и друга двойка невъздържаният доктор Максуел (Тони Робъртс) и гаджето му медицинската сестра Дълси (Джули Хагърти). По време на двата почивни дни настъпва размяна на сексуални партньори и множество объркани емоционални ситуации.

Някои от почитателите на Уди Алън сред критиците са разочаровани от "Секскомедия..."-та, свикнали с по-хапливия и сатирично заострен тон на предишните му филми. Може би имат известно право, ала нека съдим тази творба според собствената й заявка. "Секскомедия в лятна нощ" още със заглавието си оповестява своето родство със “Сън в лятна нощ” – пиесата на Уилям Шекспир, с увертюрата на Менделсон със същото заглавие и с филма на Ингмар Бергман "Усмивки от една лятнна нощ".

В своето своеобразно "ретро" Уди Алън ни връща в началото на века, за да ни представи забавен секстет от характери, увлечени от реални и въображаеми любовни видения. Познанието върху пародираните заглавия носи допълнително удоволствие за зрителя: да си припомни, да създаде нови асоциации или... просто да се остави да бъде развеждан из вълшебната гора на Уди Алън.

От имената на героите до механичните изобретения информацията идва на няколко пласта – битов, лиричен, философски. Героите са повече или по-малко верни на архитиповете на режисьора, а стилът на игра е донякъде нов за творчеството му. Това "девертименто" не е така бравурно, то е нежно, малко присмехулно и малко носталгично. Може би ще ни се прииска филмовата субстанция да е по-тежка, ала този път Алън е избрал летливите вещества!

Онлайн филми Комедия. A Midsummer Night's Sex Comedy / Секс комедия в лятна нощ (1982)

Плейъри Помощ
default
1
1
0
Филми от други категории
Рейтинг 0.3
SD 360
Рейтинг 1
SD 480