FilmiFen » Исторически » Che: Part One / Че Гевара: Първа част (2008)

Che: Part One / Че Гевара: Първа част (2008)

Гледай онлайн - Che: Part One / Че Гевара: Първа част (2008)

Che: Part One / Че Гевара: Първа част (2008)
Full HD 1080
Година: 2008
Държава: Испания, Франция, САЩ
Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Бенисио Дел Торо, Джулия Ормънд, Родриго Санторо, Мария Изабел Диаз и други
Времетраене: 137 минути
Български дублаж: Не
Носителят на Оскар Стивън Содърбърг ни поднася амбициозната и обширна биография на една от най-влиятелните полически фигури на 20-ти век. В първата част, се запознаваме с Ернесто "Че" Гевара (Бенисио Дел Торо) - млад аржентински лекар, който помага на Фидел Кастро в опасната му мисия - да свали от власт корумпираният кубински диктатор Фулгенцио Батища.

Отдадеността на Че кум каузата впечатлява всички около него и скоро той се превръща в един от лидерите на партизанското движение. Без особени изгледи за успех, Кастро, Че и техните сподвижници атакуват силите на Батища и неочаквано успяват да го свалят от власт.

Содърбърг заснема този сегмент, битка, която всички знаем, че ще бъде спечелена от Че, изключително красиво, с широкоекранен обектив, подобно на Холивудските епични филми от миналото.

Содърбърг също така накъсва главната история за революцията, с речта на Че пред ООН на конференцията в Ню Йорк през 1964 г. Той заснема това събитие в черно и бяло, за да постигне документален ефект. Колкото и впечатляващо да е заснет филма обаче, дел Торо трябва да обере големите овации. Превъплъщението му в Че е толкова истинско, че ни кара да си мислим че не играе. Филмът е вдъхновяваща история за човек, който със своята решителност и неукротим дух се превръща в герой за всички онеправдани хора по света.

Онлайн филми Исторически. Che: Part One / Че Гевара: Първа част (2008)

Плейъри Помощ
default
4
5
1