FilmiFen » Исторически » Judas and the Black Messiah / Юда и черният Месия (2021)

Judas and the Black Messiah / Юда и черният Месия (2021)

Гледай онлайн - Judas and the Black Messiah / Юда и черният Месия (2021)

Judas and the Black Messiah / Юда и черният Месия (2021)
SD 480
Година: 2021
Държава: САЩ
Режисьор: Шака Кинг
В ролите: ЛаКийт Станфийлд, Даниел Калуя, Джеси Племънс, Доминик Фишбек, Аштън Сандърс, Мартин Шийн, Алгий Смит, Даръл Брит-Гибсън, Доминик Торн, Амари Чийтъм, Кейлъб Ебърхард, Лил Рел Хоуъри и др.
Времетраене: 125 мин.
Български дублаж: Не
Темата тук са исторически събития от 60-те и най-мрачната страна на борбата за равенство между расите в Америка. Въпреки това филмът Judas and the Black Messiah се е хвърлил точно в тези дълбоки води, като резултатът е, меко казано, впечатляващ. Социалният контекст настрана, това е разказ за историята на мошеника Бил О‘Нийл, който се внедрява в Черните пантери по поръчка на ФБР с една единствена цел – да шпионира лидера им Фред Хамптън.

Няколко важни факта от американската история: Черните пантери са афроамериканска организация за граждански права, която не вярва в учението на Мартин Лутър Кинг – те преследват мечтата за равенство с въоръжена съпротива и агресивен отговор на полицейското насилие. Филмът е базиран на исторически събития, но подходът му е по-скоро психологически – той е сблъсък между революционера идеалист и практичния нагаждач, който е готов да предаде всеки и всичко за малко пари.

Награди „Оскар” 2021
Най-добър актьор в поддържаща роля - Даниел Калуя за "Юда и черният Месия" (Judas and the Black Messiah)
Оригинална песен - "Fight for You" на H.E.R. от "Юда и черният Месия"

Онлайн филми Исторически. Judas and the Black Messiah / Юда и черният Месия (2021)

Плейъри Помощ
default
1
1
0