FilmiFen » Филми драма » Hacksaw Ridge / Възражение по съвест (2016) BG AUDIO

Hacksaw Ridge / Възражение по съвест (2016) BG AUDIO

Гледай онлайн - Hacksaw Ridge / Възражение по съвест (2016) BG AUDIO

Hacksaw Ridge / Възражение по съвест (2016) BG AUDIO
SD 480
Година: 2016
Държава: Австралия, САЩ
Режисьор: Мел Гибсън
В ролите: Ричард Роксбърг, Рейчъл Грифитс, Люк Брайси, Хюго Уийвинг, Винс Вон, Сам Уортингтън, Андрю Гарфилд, Тереза Палмър и др.
Времетраене: 139 мин.
Български дублаж: Да
''Възражение по съвест'' е забележителната истинска история на Дезмънд Дос, който по време на едно от най-кървавите сражения във Втората световна война – битката при Окинава – спасява 75 души без да носи оръжие или да произведе изстрел. Той е единственият американски войник в тази война, който се бие на фронтовата линия без оръжие, тъй като вярва, че дори и войната да е оправдана, убиването е грешно. Дос е първият отказал се по съвест боец, отличен с медал за храброст.

„Когато чух историята на Дезмънд Дос, бях поразен от степента на неговата жертвоготовност. Ето един човек, който, по най-чист, неегоистичен начин, сякаш почти несъзнателно, продължава да рискува живота си, за да спаси бойните си другари. Дезмънд е бил напълно обикновен човек, извършил необикновени неща. Когато избухва войната и връстниците му се втурват да се записват като доброволци, Дос се сблъсква със затруднение – той също иска да е на фронта, но насилието е в противоречие с неговите религиозни и морални ценности. В днешния филмов пейзаж, преситен от измислени „супергерои”, реших че е време да отдадем почит на един истински герой. Андрю Гарфийлд напълно се вживя в ролята и улови същността на Дезмънд Дос, а поддържащите актьори не му отстъпваха.” (Мел Гибсън)

Онлайн филми Филми драма. Hacksaw Ridge / Възражение по съвест (2016) BG AUDIO

Плейъри Помощ
default
73
80
7
Филми от други категории