FilmiFen » Филми драма » Das Lehrerzimmer / The Teachers Lounge / Учителската стая (2023)

Das Lehrerzimmer / The Teachers Lounge / Учителската стая (2023)

Гледай онлайн - Das Lehrerzimmer / The Teachers Lounge / Учителската стая (2023)

Das Lehrerzimmer / The Teachers Lounge / Учителската стая (2023)
Full HD 1080
Година: 2023
Държава: Германия
Режисьор: Илкер Чатак
В ролите: Леони Бенеш, Леонард Стетниш, Майкъл Кламер, Ан-Катрин Гъмич, Рафаел Стаховяк, Ева Льобау, Катрин Велиш, Уйгар Тамер и гр.
Времетраене: 1 ч. 38 мин.
Български дублаж: Не
Филмът на режисьора Илкер Чатак Das Lehrerzimmer - Учителската стая е сред петте номинирани филми в категорията Най-добър международен игрален филм; на 96-ите награди Оскар на Американската филмова академия през 2024 г.

Карла, учителката-идеалист, се оказва оплетена в мрежа от съмнения и несигурност, когато се сблъсква с поредица от кражби в училище. Нейното търсене на истината я изправя лице в лице с образователна система в криза, белязана от ксенофобия, изтощение, тормоз и нарастваща абдикация от родителска отговорност.

Камерата на Илкер Чатак се превръща в безмилостен воайор, улавящ всеки нюанс на мъката, която прониква в живота на Карла. Безупречното изпълнение на Леони Бенеш е душата на филма. Тя майсторски предава силата и крехкостта на Карла, жена, бореща се да отстоява своите ценности в един все по-покварен свят.

Разказът, сух и прецизен, ни кани да се потопим в съзнанието на Карла, изживявайки нейните мисли, страхове и разочарования. Внимателно подбраната цветова палитра засилва атмосферата на потиснатост и меланхолия, а минималистичният саундтрак допринася за усещането за изолация и безсилие.

„Учителската стая (Das Lehrerzimmer)“ не предлага лесни отговори. Това е филм, който провокира размисли за предизвикателствата на образованието, професионалната етика и границите на личната отговорност. Това е удар, който ни оставя зашеметени и объркани, но и дълбоко развълнувани.

Das Lehrerzimmer - Учителската стая е задължителен за гледане за тези, които търсят предизвикателно кинематографично изживяване. Изправя ни пред сурова и нефилтрирана реалност, подтиквайки ни да мислим, чувстваме и задаваме въпроси.
Das Lehrerzimmer / The Teachers Lounge / Учителската стая (2023)

Онлайн филми Филми драма. Das Lehrerzimmer / The Teachers Lounge / Учителската стая (2023)

Плейъри Помощ
default
10
13
3
Филми от други категории
Онлайн филми - X (2022)

X (2022)

Ужаси
С участието на:
Рейтинг -0.2
SD 480
Рейтинг 0.5
SD 480
Рейтинг 0.3
SD 480