FilmiFen » Спортни » Nyad / Наяд (2023)

Nyad / Наяд (2023)

Гледай онлайн - Nyad / Наяд (2023)

Nyad / Наяд (2023)
SD 480
Жанр: Спортни
Година: 2023
Държава: САЩ
Режисьор: Елизабет Чай Васарели и Джими Чин
В ролите: Джулия Кокс и Даяна Наяд
Времетраене: 121 минути
Български дублаж: Не
Етикети: Nyad, Наяд, 2023
Спортните филми обикновено следват една и съща формула - недооцененият талант изненадва всички скептици, за да триумфира накрая. По никакъв начин не казваме, че това е лошо само по себе си, формулата си има предназначение и дори е по-впечатляващо, когато някой я използва по изненадващ начин, за да създаде нещо запомнящо се. Все пак обаче тя е формула, която обещава щастлив финал по един или друг начин - „като на филм“. Ще ни е интересно как двама документалисти, свикнали с това да показват реалността, ще се заемат с една подобна задача.

Дуото Елизабет Чай Васарели и Джими Чин са режисьорите на незабравимия Сам на скалата (2018), но сега са решили да се захванат с художествен филм, макар и отново по истинска история за впечатляващо спортно постижение. Новият им проект се нарича Наяд (2023) и разказва историята на легендарната плувкиня на дълги разстояния Даяна Наяд, която няколко пъти прави опит да преплува 117-те километра между Куба и Флорида - отсечка, наречена „връх Еверест на маратонните плувания“.

Наяд успява на третия си опит на 63-годишна възраст, след като преди това е плувала около целия остров Манхатан за по-малко от 8 часа, както и между Бахамите и Флорида.

В титулярната роля на Даяна Наяд ще видим неповторимата Анет Бенинг, а нейната дългогодишна треньорка и приятелка Бони Стол ще бъде изиграна от любимата ни Джоди Фостър
Наскоро Джоди Фостърбеше номинирана за наградата „Оскар“ в категорията „най-добра актриса в поддържаща роля“ за 2024 година.
Nyad / Наяд (2023)

Онлайн филми Спортни. Nyad / Наяд (2023)

Плейъри Помощ
default
6
7
1