Филми » Исторически » Fetih 1453 / Завладяването на Константинопол (2012)

Fetih 1453 / Завладяването на Константинопол (2012)

Fetih 1453 / Завладяването на Константинопол (2012)

Fetih 1453 / Завладяването на Константинопол (2012)
SD 240
Година: 2012
Държава: Турция
Режисьор: Фарук Аксой
Времетраене: 94 минути
Български дублаж: Да
"Константинопол ще бъде завладян един ден! Завоевателят и неговата армия ще бъдат благословени!" – тези думи на пророк Мохамед са великото вдъхновение за младия султан Мехмед II.

Филмът ни пренася в средата на XV в., за да ни направи свидетели на епичният сблъсък на две велики империи – Османската и Източната Римска Империя по време на управлението на Мехмед II и неговите стъпки по пътя към завладяването на считаният за "непревземаем" дотогава Константинопол.

Султанът се сблъсква с множество трудности и препятствия, опитвайки да осъществи мечтата си. Дори и действията на Великият Везир Халил Паша обаче, който временно отстранява Мехмед от трона, не спират младия султан да подготвя стриктно и ловко всяка своя стъпка към града мечта. Сега Мехмед II се завръща по-силен от всякога. Той сключва временно примирие с унгарци, сърби, поляци, дори и с Папата. Имайки нужното спокойствие, султанът удвоява флотата си и започва да строи крепости, в близост до Константинопол. Европейските държави забелязват намеренията на младият Мехмед, но затънали в собствените си проблеми, се оказват неспособни да окажат помощ на Източната Римска империя. Папата от своя страна се опитва да организира кръстоносен поход, но без успех.

На 2 април 1453 г, Константинопол осъмва обсаден от 160-хилядната армия на султан Мехмед. "Завоевателят" е по-близо от всякога до своята мечта – завладяването на Константинопол и краят на величествената Византия…
Ad1 Ad2

Филми онлайн Исторически. Fetih 1453 / Завладяването на Константинопол (2012)

Плейъри Помощ
player_cover
9
16
7