FilmiFen » Исторически » Tajemnica Westerplatte / Тайната на Вестерплате (2013)

Tajemnica Westerplatte / Тайната на Вестерплате (2013)

Гледай онлайн - Tajemnica Westerplatte / Тайната на Вестерплате (2013)

Tajemnica Westerplatte / Тайната на Вестерплате (2013)
SD 360
Година: 2013
Държава: Полша, Литва
Режисьор: Павел Хохлев
В ролите: Михал Жебровский, Роберт Жолендзевский, Борис Шиц, Пьотр Адамчик, Анджей Грабовский, Мирослав Бака, Якуб Весоловский, Ян Енглерт, Ян Вечорковский, Пшемислав Циприанский и др.
Времетраене: 1х 47мн
Български дублаж: Не
Филмът „Тайната на Вестерплате“ („Tajemnica.Westerplatte“, 2013 г.) не е обикновен приключенски военен филм, разказващ за един от най-драматичните боеве в началото на Втората световна война – отбраната на полуостров Вестерплате.

Баталните сцени във филма се редуват с личните драми на героите, изправили се за първи път пред ужаса на войната, като на преден план е изведен конфликтът (исторически достоверен) между майор Сухарски, командирът на гарнизона, и капитан Домбровски, неговият заместник (Сухарски настоява след втория ден на сраженията за капитулация, за да запази живота на останалите войници и на ранените, Домбровски – за борба до край).

Историята на Вестерплате от 1 до 7 септември 1939 година е известна на всеки, който се интересува от значимите събития, случили се през Втората световна война: на 1 септември германците нахлуват в Полша, като направлението на първия удар е именно полуостров Вестерплате.

Онлайн филми Исторически. Tajemnica Westerplatte / Тайната на Вестерплате (2013)

Плейъри Помощ
default
5
8
3